Isolatie Brantgum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Brantgum? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je waardevolle informatie over isolatie Brantgum. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als buitenmuren isoleren en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-brantgum-9153

 • Een flink lagere energierekening
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9153
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Hierna ontdek je de meest rendabele onderdelen om je woning in Brantgum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Brantgum is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 750 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn gemiddeld €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Brantgum kost je zo’n €4950. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Het rendement is al snel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12300. De winst is grofweg €940 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er diverse interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Brantgum (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Brantgum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 p/jaar. Hierna check je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Brantgum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3650)
€815
(€5050)
€1020
(€8600)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€270
(€1700)
€395
(€3600)
Spouwmuur€340
(€1650)
€520
(€2775)
€845
(€3325)
HR++ glas€240
(€2975)
€325
(€3425)
€450
(€5075)
isolatie brantgum 9153

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in Brantgum?

Waarom mijn woning in Brantgum isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Essent en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3175 en dat levert gemiddeld op €215 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Vandaar achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Formido, Hubo, Gamma, Multimate. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 15 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Brantgum een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Brantgum. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Brantgum wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Brantgum voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Brantgum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een comfortabel leefklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen