Isolatie Ee

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ee? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen als de bodem isoleren of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je uitgebreide informatie over isolatie Ee. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van de kruipruimte en koudebruggen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-ee-9131

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9131
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Ee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ee kan erg voordelig (om en nabij de € 890 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €240 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ee kost doorgaans €5350. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. De winst is grofweg €770, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook kennen we meerdere alternatieve uitvoeringen. Hieronder bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Ee (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of wellicht een duurzame wereld? Woning Ee isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. Dat is dus al gauw €1075 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Ee. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4000)
€715
(€7100)
€1050
(€9050)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€240
(€1850)
€300
(€3550)
Spouwmuur€315
(€725)
€500
(€2600)
€935
(€3425)
HR++ glas€235
(€2825)
€305
(€3175)
€445
(€5325)
isolatie ee 9131

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Ee?

Waarom mijn woning in Ee isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900 en besparen tot €340 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij grotere bouwmarkten als Karwei, Gamma, Multimate, Praxis, Hornbach, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij een kwart van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Ee een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Ee. Andere opties zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Ee wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ee voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Ee. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen