Isolatie Hantum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hantum? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een investering als isolatie van de garage en dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je handige informatie over isolatie Hantum. Je kunt denken aan onderwerpen als tochtprofielen en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-hantum-9147

 • Lagere energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Vermindering Milieu-impact
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9147
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de meest populaire manieren om een woning in Hantum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hantum kan zeer goedkoop (rond de € 870 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €250 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen bedragen zo’n €2000 en het rendement ligt op zo’n €270 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, glaswol, steenwol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hantum kost je zo’n €5200. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13200. Hiermee bespaar je ong. €860 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verscheidene mogelijke opties. In onderstaande tekst behandelen we de populairste vormen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Hantum (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een energiebewuste samenleving? Woning Hantum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. De besparing komt neer op €850 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal vind je de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hantum. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3050)
€665
(€5150)
€1120
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€190
(€1900)
€320
(€3150)
Spouwmuur€290
(€925)
€580
(€2150)
€845
(€3450)
HR++ glas€225
(€2500)
€275
(€3125)
€355
(€4550)
isolatie hantum 9147

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hantum?

Waarom mijn woning in Hantum isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo check je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma, Formido, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de tarieven krijg je weer terug.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Hantum een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Hantum. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Hantum wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Hantum voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Hantum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een gezond wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen