Isolatie Lioessens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lioessens? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel als de spouw isoleren of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je handige informatie over isolatie Lioessens. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van platte dak en koudeval. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-lioessens-9134

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Geluidswerende werking
 • Erkende uitvoerders

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9134
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop check jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Lioessens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lioessens is goed te betalen (vanaf ongeveer € 730 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €270 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn ongeveer €1725 en je bespaart al snel €195, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lioessens kost +/- €4900. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Je profiteert van ongeveer €760 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we allerlei interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Lioessens (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Woning Lioessens isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 op jaarbasis. Hieronder vind je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Lioessens. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4150)
€585
(€4700)
€930
(€8850)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€250
(€2300)
€380
(€3350)
Spouwmuur€230
(€1325)
€540
(€2175)
€895
(€3500)
HR++ glas€230
(€2425)
€280
(€4175)
€425
(€5050)
isolatie lioessens 9134

Plaatsen in de regio:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Lioessens?

Waarom mijn woning in Lioessens isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Greenchoice of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975 en besparen tot €295 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder check je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Karwei, Multimate, Gamma, Hornbach, Praxis, Formido. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Mede door subsidies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 20% van de factuur krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Lioessens een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Lioessens. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? D.m.v. ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lioessens wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lioessens voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Lioessens. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen leiden tot een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen