Isolatie Niawier

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Niawier? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een paar maatregelen zoals triple glas en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met bruikbare informatie over isolatie Niawier. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van muren en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-niawier-9138

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Een verantwoorde warme woning
 • Ook geluidswerend
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9138
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand check jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Niawier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Niawier is voordeling (al vanaf € 710 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €240 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Niawier kost plusminus €5250. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11500. Dit levert op grofweg €990 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we meerdere mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Niawier (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of een groenere maatschappij? Woning Niawier isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2475 m3. Dat komt neer op €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Niawier. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3700)
€755
(€7200)
€960
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€240
(€1800)
€360
(€2850)
Spouwmuur€225
(€1600)
€610
(€2550)
€825
(€3525)
HR++ glas€190
(€2925)
€290
(€3725)
€420
(€5075)
isolatie niawier 9138

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Niawier?

Waarom mijn woning in Niawier isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en dat levert gemiddeld op €240, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op die manier analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Formido, Hornbach, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 25% van de factuur mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Niawier een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Niawier. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Niawier wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Niawier voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Niawier. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen