Isolatie Engwierum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Engwierum? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Engwierum. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van de buitengevel en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-engwierum-9132

 • Minder energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9132
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina bekijk je de meest toegepaste stappen om je woning in Engwierum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Engwierum kan erg voordelig (rond de € 760 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1650 en de potentiële besparing ligt op €260, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Engwierum kost gemiddeld €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Daarmee bespaar je om en nabij €790 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we verscheidene vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst benoemen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Engwierum (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten of een milieuvriendelijke samenleving? Woning Engwierum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 p/jaar. Op deze pagina check je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Engwierum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3550)
€675
(€7350)
€1200
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€205
(€2000)
€400
(€3300)
Spouwmuur€390
(€850)
€720
(€2300)
€925
(€3225)
HR++ glas€240
(€2675)
€300
(€4025)
€435
(€5075)
isolatie engwierum 9132

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Engwierum?

Waarom mijn woning in Engwierum isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000 en geeft een besparing van €210 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Praxis, Gamma, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 25 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Engwierum een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Engwierum. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Engwierum wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Engwierum voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Engwierum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren in een aangenaam leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen