Isolatie Dokkum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Dokkum? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een paar maatregelen als bijv. dubbel glas of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je handige informatie over isolatie Dokkum. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie van de binnengevel en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-dokkum-9101

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een gezond leefklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9101
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf vind jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Dokkum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dokkum is goed te betalen beginnend bij € 990 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1725 en je bespaart al snel €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Dokkum kost +/- €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12300. Het rendement is grofweg €900 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er nog een aantal aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Dokkum (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een duurzame gemeenschap? Woning Dokkum isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 op jaarbasis. Op deze pagina kijken we naar de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Dokkum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3850)
€775
(€6750)
€980
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€250
(€2650)
€350
(€2750)
Spouwmuur€360
(€1750)
€610
(€2175)
€895
(€3450)
HR++ glas€215
(€2525)
€325
(€3650)
€360
(€4475)
isolatie dokkum 9101

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Dokkum?

Waarom mijn woning in Dokkum isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200 en dat bespaart tot €240 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Formido, Praxis, Multimate, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Met behulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Dokkum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Dokkum. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Dokkum wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Dokkum voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Dokkum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een comfortabel leefklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen