Isolatie Jouswier

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Jouswier? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je bruikbare informatie over isolatie Jouswier. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals de schuur isoleren en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-jouswier-9124

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Beperking geluiden van buiten
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9124
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop bekijk je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Jouswier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Jouswier kan erg voordelig (vanaf zo’n € 950 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €240 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1950 en de besparing loopt op tot €185 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Jouswier kost zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12600. Dit levert op ong. €840, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog een aantal interessante alternatieven. Hieronder beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Jouswier (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende wereld? Woning Jouswier isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. Dat is dus al gauw €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Jouswier. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3500)
€865
(€5000)
€1080
(€9000)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€265
(€2300)
€315
(€2750)
Spouwmuur€220
(€1400)
€710
(€2150)
€795
(€3525)
HR++ glas€190
(€2575)
€340
(€3675)
€380
(€4975)
isolatie jouswier 9124

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Jouswier?

Waarom mijn woning in Jouswier isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325 en dat levert gemiddeld op €240 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Gamma, Multimate, Praxis, Hornbach, Formido, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de tarieven mag je terugvragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Jouswier een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Jouswier. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Jouswier wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Jouswier voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Jouswier. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen