Isolatie Oosternijkerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oosternijkerk? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels enkele acties als bijv. isolatie van binnenmuren of isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website vind je nuttige informatie over isolatie Oosternijkerk. Bijvoorbeeld thema’s als de vloer isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-oosternijkerk-9137

 • Besparen op energierekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Geluidswerende werking
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9137
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de interessantste manieren om je woning in Oosternijkerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oosternijkerk is goedkoop (gemiddeld zo’n € 960 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, glaswol, dekens, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Oosternijkerk kost om en nabij de €4750. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Hiermee bespaar je om en nabij €830 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oosternijkerk (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Woning Oosternijkerk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 op jaarbasis. Onderstaand tref je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Oosternijkerk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3150)
€585
(€4600)
€1090
(€9700)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€250
(€2100)
€400
(€3050)
Spouwmuur€320
(€1275)
€540
(€2000)
€815
(€3000)
HR++ glas€250
(€2950)
€260
(€4050)
€445
(€4700)
isolatie oosternijkerk 9137

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Oosternijkerk?

Waarom mijn woning in Oosternijkerk isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Eneco of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950 en dat bespaart tot €350 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Zo analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige acties als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Praxis, Gamma, Formido, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 20 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Oosternijkerk een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Oosternijkerk. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Oosternijkerk wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oosternijkerk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Oosternijkerk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen