Isolatie Foudgum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Foudgum? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een investering als vloerisolatie of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Foudgum. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals tochtstrips of tochtbanden en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-foudgum-9154

 • Interessante terugverdientijd
 • Een gezond binnenklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9154
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf bekijk je de meest rendabele toepassingen om een woning in Foudgum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Foudgum kan erg voordelig (om en nabij de € 810 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1675 en het resultaat is zo’n €220 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, steenwol, icynene, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Foudgum kost ongeveer €5700. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Het rendement is al snel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13100. Je profiteert van ong. €760, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens onderscheiden we nog meer populaire opties. Hieronder bespreken we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Foudgum (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere toekomst? Woning Foudgum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Foudgum. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3900)
€585
(€4650)
€990
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€235
(€2600)
€355
(€3200)
Spouwmuur€195
(€775)
€630
(€2050)
€870
(€3650)
HR++ glas€250
(€2500)
€315
(€4100)
€430
(€4500)
isolatie foudgum 9154

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Foudgum?

Waarom mijn woning in Foudgum isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750 en dat levert gemiddeld op €345 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Multimate, Hubo, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20% van de offerte kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Foudgum een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Foudgum. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels onderstaande tips kom je met een isolatieplan Foudgum wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Foudgum voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Foudgum. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een aangename leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen