Isolatie Hantumeruitburen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hantumeruitburen? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering als de binnengevel isoleren en tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Hantumeruitburen. We bespreken topics als je spouwmuur isoleren en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-hantumeruitburen-9146

 • Besparen op energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Duurzame investering
 • Voor elk budget
 • Erkende uitvoerders

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9146
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna bekijk jij de interessantste onderdelen om jullie woning in Hantumeruitburen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hantumeruitburen is goed te betalen (plusminus € 830 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €270 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1650 en de winst ligt rond de €280 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hantumeruitburen kost om en nabij de €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11800. De winst is pakweg €890, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we allerlei mogelijke vormen. Hieronder behandelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Hantumeruitburen (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een groenere wereld? Woning Hantumeruitburen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. Dat komt neer op €1325 p/jaar. Hierna komen we met de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Hantumeruitburen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4100)
€695
(€5800)
€930
(€9950)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€170
(€1950)
€305
(€3150)
Spouwmuur€250
(€925)
€670
(€2300)
€895
(€3225)
HR++ glas€240
(€2125)
€295
(€4275)
€360
(€5350)
isolatie hantumeruitburen 9146

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hantumeruitburen?

Waarom mijn woning in Hantumeruitburen isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Verder neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925 en besparen tot €280 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, Multimate, Formido. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 25% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Hantumeruitburen een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hantumeruitburen. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met onderstaande tips kom je met een isolatieplan Hantumeruitburen wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hantumeruitburen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hantumeruitburen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden jou een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen