Isolatie Hantumhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hantumhuizen? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld muren isoleren en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Hantumhuizen. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van deuren en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hantumhuizen-9144

 • Hoog rendement
 • Een aangenaam wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Weinig geluid in de woning
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9144
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand tref je de interessantste toepassingen om jullie woning in Hantumhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hantumhuizen kan zeer goedkoop (vanaf € 900 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €285 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1850 en de potentiële besparing ligt op €235, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, steenwol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hantumhuizen kost zo’n €5400. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €980. De potentiële besparing ligt op €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Het rendement is ong. €780, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we diverse rendabele opties. Hieronder beoordelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Hantumhuizen (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of een energiezuinige samenleving? Woning Hantumhuizen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hantumhuizen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€765
(€7200)
€1080
(€9300)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€205
(€1800)
€335
(€3600)
Spouwmuur€290
(€975)
€530
(€2350)
€845
(€3600)
HR++ glas€200
(€2725)
€265
(€3600)
€365
(€4500)
isolatie hantumhuizen 9144

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hantumhuizen?

Waarom mijn woning in Hantumhuizen isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en geeft een besparing van €225 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse acties zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hubo, Hornbach, Karwei, Formido. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Via een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de factuur kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Hantumhuizen een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hantumhuizen. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Hantumhuizen wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hantumhuizen voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Hantumhuizen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en veel minder stookkosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen