Isolatie Metslawier

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Metslawier? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Metslawier. We gaan aan de slag met topics als de vloer isoleren en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-metslawier-9123

 • Lagere energierekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Reductie geluid
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9123
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina achterhaal je de populairste stappen om jouw woning in Metslawier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Metslawier is financieel toegankelijk beginnend bij € 730 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €220 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €2000 en het bespaart circa €230 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Metslawier kost plusminus €5000. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. De besparing loopt op tot €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Het rendement is plusminus €980 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er diverse aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Metslawier (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Metslawier isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna komen we met de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Metslawier. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3300)
€625
(€5900)
€1080
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€290
(€1750)
€345
(€3050)
Spouwmuur€395
(€1700)
€420
(€2500)
€930
(€3275)
HR++ glas€235
(€1925)
€310
(€3650)
€410
(€4600)
isolatie metslawier 9123

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Metslawier?

Waarom mijn woning in Metslawier isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350 en dat levert gemiddeld op €235 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ziet u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige klussen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Formido, Hubo, Karwei, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Metslawier extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Metslawier. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Metslawier wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Metslawier voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Metslawier. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen