Isolatie Anjum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Anjum? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering zoals bijvoorbeeld muren isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Anjum. Denk aan thema’s als isolatie van de dakkapel en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-anjum-9133

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Reductie geluid
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9133
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna vind jij de meest interessante methodes om een woning in Anjum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Anjum kan erg voordelig (plusminus € 880 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €240 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De onkosten fluctueren rond de €1825 en het resultaat is zo’n €200 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Anjum kost ongeveer €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1200. De potentiële besparing ligt op €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11100. De winst is pakweg €890 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we allerlei vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Anjum (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of wellicht een bewuste maatschappij? Woning Anjum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. Dat komt neer op €875 p/jaar. Hieronder kijken we naar de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Anjum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3650)
€675
(€7400)
€1170
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€170
(€2150)
€345
(€3450)
Spouwmuur€215
(€1725)
€490
(€2600)
€780
(€3550)
HR++ glas€235
(€2525)
€285
(€3050)
€435
(€4700)
isolatie anjum 9133

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Anjum?

Waarom mijn woning in Anjum isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Greenchoice of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925 en dat bespaart tot €335 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand komen we met meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Formido, Hubo, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Mede door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 20% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Anjum extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Anjum. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Anjum wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Anjum voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Anjum. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen