Isolatie Wierum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wierum? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de zolder of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je handige informatie over isolatie Wierum. We gaan aan de slag met zaken als de gevel isoleren en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-wierum-9141

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder uitstoot van CO2
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9141
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl lees jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Wierum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wierum kan erg voordelig (al vanaf € 850 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn ongeveer €1675 en de winst ligt rond de €230 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wierum kost om en nabij de €5650. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11900. De winst is circa €910 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens kennen we diverse mogelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst vermelden we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wierum (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of een milieuvriendelijke samenleving? Woning Wierum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2150 m3. Dat is dus al gauw €1050 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Wierum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3050)
€865
(€5950)
€1110
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€245
(€2000)
€345
(€2700)
Spouwmuur€305
(€1375)
€720
(€2050)
€860
(€3625)
HR++ glas€200
(€1850)
€320
(€3300)
€380
(€4975)
isolatie wierum 9141

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Wierum?

Waarom mijn woning in Wierum isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Engie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050 en geeft een besparing van €245 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder komen we met een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hubo, Multimate, Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Met behulp van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Wierum een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Wierum. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wierum wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Wierum voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Wierum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een optimaal binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen