Isolatie Aalsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Aalsum? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels enkele acties als dubbel glas en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Aalsum. Bijvoorbeeld items als je dak isoleren en spouwanker. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-aalsum-9121

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettig wooncomfort
 • Vermindering Milieu-impact
 • Rust en comfort in huis
 • Een hoger energielabel

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9121
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check je de interessantste methodes om jullie woning in Aalsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Aalsum is interessant beginnend bij € 970 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten fluctueren rond de €1750 en het bespaart circa €220 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Aalsum kost gemiddeld €5450. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Dit levert op circa €940 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zien we nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Aalsum (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiezuinige wereld? Woning Aalsum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. Dat komt neer op €1425 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Aalsum. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3700)
€585
(€5850)
€1250
(€9300)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€175
(€1700)
€360
(€3000)
Spouwmuur€310
(€850)
€580
(€2175)
€830
(€3525)
HR++ glas€245
(€2125)
€335
(€3625)
€435
(€5325)
isolatie aalsum 9121

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Aalsum?

Waarom mijn woning in Aalsum isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Delta of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125 en dat bespaart tot €230 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina vind je nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hornbach, Multimate, Praxis, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door te profiteren van subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg een kwart van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Aalsum een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Aalsum. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Aalsum wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Aalsum voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Aalsum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een aangename leefomgeving en een significant lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen