Isolatie Paesens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Paesens? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je uiteenlopende informatie over isolatie Paesens. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals warmtereflecterende folie en spouwanker. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-paesens-9136

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Snel te plaatsen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9136
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind jij de meest rendabele acties om een woning in Paesens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Paesens kan erg voordelig (vanaf zo’n € 760 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €250 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1800 en je bespaart al snel €250 p/jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Paesens kost ongeveer €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1100. Het rendement is al snel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Daarmee bespaar je zo’n €900 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verschillende vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Paesens (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Paesens isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand tref je de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Paesens. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3550)
€645
(€6250)
€980
(€9400)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€170
(€2350)
€360
(€3250)
Spouwmuur€300
(€1450)
€620
(€2075)
€890
(€3050)
HR++ glas€205
(€2775)
€275
(€3950)
€390
(€4725)
isolatie paesens 9136

Plekken in de buurt:

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Paesens?

Waarom mijn woning in Paesens isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Engie of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800 en geeft een besparing van €270 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Multimate, Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Paesens een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Paesens. Bekijk ook eens de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Paesens wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Paesens voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Paesens. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen