Isolatie Hiaure

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hiaure? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering zoals isolatie buitenkant gevel en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je belangrijke informatie over isolatie Hiaure. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie binnenkant gevel en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hiaure-9148

 • Interessante terugverdientijd
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Een warmere én stillere woning
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9148
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand zie je de meest interessante stappen om je woning in Hiaure te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hiaure is financieel toegankelijk beginnend bij € 980 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hiaure kost doorgaans €4700. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Dit levert op plusminus €830, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we meerdere mogelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Hiaure (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Woning Hiaure isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 per 12 maanden. Op deze website ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hiaure. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3550)
€785
(€6700)
€910
(€8300)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€255
(€2050)
€385
(€3000)
Spouwmuur€180
(€1675)
€630
(€2425)
€880
(€3625)
HR++ glas€195
(€1875)
€280
(€3625)
€355
(€4425)
isolatie hiaure 9148

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Vragen voor een isolatiespecialist in Hiaure?

Waarom mijn woning in Hiaure isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Eneco en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en besparen tot €240 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna bekijk je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, Multimate, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Met hulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Hiaure een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hiaure. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Hiaure wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Hiaure voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Hiaure. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een aangename warme woning en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen