Isolatie Raard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Raard? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de vloer of verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Raard. We staan stil bij vraagstukken over radiatorfolie en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-raard-9155

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9155
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand vind jij de interessantste stappen om jullie woning in Raard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Raard kan zeer goedkoop (om en nabij de € 900 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €185 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1700 en de besparing loopt op tot €205, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Raard kost ongeveer €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1200. Het rendement is al snel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Het rendement is grofweg €850 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we verscheidene mogelijke opties. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste oplossingen.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Raard (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of wellicht een duurzame gemeenschap? Woning Raard isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar. Op deze website kijken we naar de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Raard. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4000)
€665
(€4750)
€1120
(€8850)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€215
(€1800)
€360
(€3400)
Spouwmuur€275
(€1475)
€420
(€2500)
€805
(€3525)
HR++ glas€245
(€2275)
€280
(€4075)
€445
(€4500)
isolatie raard 9155

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Raard?

Waarom mijn woning in Raard isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als Budget Energie en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3275, waarbij u een besparing realiseert van €270 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hierna komen we met een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Multimate, Praxis, Formido. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Raard een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Raard. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Raard wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Raard voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Raard. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabele leefomgeving en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen