Isolatie Moddergat

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Moddergat? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Moddergat. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van de bodem en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-moddergat-9142

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een optimaal wooncomfort
 • Goed voor het klimaat
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9142
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf lees jij de interessantste manieren om je woning in Moddergat te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Moddergat is financieel toegankelijk (ongeveer € 740 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €195 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Moddergat kost +/- €5150. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Het rendement is al snel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12800. Dit levert op circa €770 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we verschillende alternatieve alternatieven. Hieronder beschrijven we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Moddergat (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende toekomst? Woning Moddergat isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 op jaarbasis. Op deze website komen we met de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Moddergat. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€685
(€4650)
€1060
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€245
(€1600)
€320
(€3450)
Spouwmuur€230
(€1675)
€650
(€2525)
€815
(€3450)
HR++ glas€230
(€2475)
€330
(€4225)
€440
(€5150)
isolatie moddergat 9142

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Moddergat?

Waarom mijn woning in Moddergat isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725, waarbij u een besparing realiseert van €350 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder vind je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Formido, Hubo, Karwei, Praxis, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Moddergat extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Moddergat. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Moddergat wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, gammele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Moddergat voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Moddergat. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen