Isolatie Waaxens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Waaxens? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. de schuur isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze website komen we met handige informatie over isolatie Waaxens. Je komt meer te weten over vraagstukken over bodemisolatie en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-waaxens-9152

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder tocht in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Relatief snel te plaatsen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9152
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal je de populairste acties om je woning in Waaxens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Waaxens is interessant (al vanaf +/- € 790 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn ongeveer €1675 en de besparing loopt op tot €245 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Waaxens kost zo’n €5650. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Je profiteert van ong. €870, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder zijn er meerdere populaire oplossingen. Hieronder bespreken we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Waaxens (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een CO-2 reducerende samenleving? Woning Waaxens isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per jaar. Onderstaand check je de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Waaxens. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3650)
€845
(€5350)
€1200
(€8550)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€235
(€2450)
€400
(€2700)
Spouwmuur€370
(€900)
€510
(€2725)
€940
(€3025)
HR++ glas€230
(€2875)
€305
(€3925)
€355
(€4975)
isolatie waaxens 9152

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Waaxens?

Waarom mijn woning in Waaxens isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Delta of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en besparen tot €290 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Multimate, Formido, Karwei, Hornbach, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door de ondersteuning van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg een kwart van de factuur mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Waaxens een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Waaxens. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Waaxens wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Waaxens voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Waaxens. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettige leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen