Isolatie Wetsens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wetsens? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties als bijv. je dak isoleren en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna lees je bruikbare informatie over isolatie Wetsens. Dit kan gaan om items als isolatie van de bodem en U-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-wetsens-9122

 • Hoog rendement
 • Een aangename leefomgeving
 • CO2 uitstoot beperken
 • Ook akoestische isolatie
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9122
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand achterhaal jij de populairste acties om jullie woning in Wetsens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wetsens is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 730 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €240 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De tarieven zijn ongeveer €1750 en het bespaart circa €245 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, folie, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wetsens kost +/- €4750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. De besparing loopt op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11300. Het rendement is ong. €850 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zijn er nog meer aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Wetsens (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Wetsens isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. Dat komt neer op €1200 p/jaar. Hierna berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Wetsens. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4100)
€875
(€7400)
€1020
(€8600)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€260
(€2200)
€300
(€2950)
Spouwmuur€215
(€1600)
€540
(€2300)
€915
(€3025)
HR++ glas€200
(€1950)
€330
(€3100)
€370
(€4675)
isolatie wetsens 9122

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen voor een isolatiespecialist in Wetsens?

Waarom mijn woning in Wetsens isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Budget Energie en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750 en dat levert gemiddeld op €270 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna check je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 20% van de kosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Wetsens een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Wetsens. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Wetsens wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wetsens voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Wetsens. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen