Isolatie Bornwird

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bornwird? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een investering zoals dakisolatie en tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Bornwird. Je komt meer te weten over items als tochtstrips of tochtbanden en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-bornwird-9156

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Tevens geluidsisolatie
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9156
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf tref je de interessantste manieren om jouw woning in Bornwird te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bornwird is financieel toegankelijk (ongeveer € 890 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De tarieven liggen rond €2000 en het rendement ligt op zo’n €185 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, glaswol, dekens, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bornwird kost plusminus €5250. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. De besparing loopt op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12500. Het voordeel is zo’n €920 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we allerlei populaire oplossingen. Hierna benoemen we de populairste oplossingen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bornwird (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een bewuste wereld? Woning Bornwird isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Bornwird. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4350)
€745
(€6600)
€1100
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€235
(€1850)
€345
(€3300)
Spouwmuur€200
(€1750)
€570
(€2275)
€830
(€3225)
HR++ glas€240
(€2725)
€275
(€3150)
€425
(€5250)
isolatie bornwird 9156

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Bornwird?

Waarom mijn woning in Bornwird isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Budget Energie en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450 en dat levert gemiddeld op €210 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Gamma, Multimate, Hubo, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Dankzij een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de onkosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Bornwird een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Bornwird. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Bornwird wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bornwird voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Bornwird. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en een fors lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen