Isolatie Oostrum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oostrum? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand komen we met diverse informatie over isolatie Oostrum. Bijvoorbeeld zaken als warmtereflecterende folie en PIR isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oostrum-9125

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9125
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de meest toegepaste toepassingen om een woning in Oostrum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oostrum is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 960 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €255 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, dekens, steenwol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oostrum kost je zo’n €4550. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. De besparing loopt op tot €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Dit levert op om en nabij €760 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we diverse populaire uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oostrum (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Woning Oostrum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand tref je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Oostrum. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3900)
€765
(€5500)
€1110
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€200
(€2250)
€340
(€2950)
Spouwmuur€280
(€1325)
€690
(€2300)
€925
(€3275)
HR++ glas€220
(€2425)
€330
(€3600)
€360
(€4925)
isolatie oostrum 9125

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Oostrum?

Waarom mijn woning in Oostrum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Delta of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875, dat betekent een winst van 265 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen als isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Multimate, Gamma, Hornbach, Formido. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door gebruik te maken van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Oostrum een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Oostrum. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Oostrum wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oostrum voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Oostrum. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen