Isolatie Regio Limburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Limburg? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een investering als bijv. muren isoleren en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je handige informatie over isolatie Limburg. Denk aan zaken als isolerende kozijnen en deuren en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-limburg-limburg

  • Snelle terugverdientijd
  • Een optimaal klimaat in huis
  • Goed voor het klimaat
  • Brandbeschermend
  • Een hoger energielabel

Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf vind je de interessantste onderdelen om je woning in Limburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Limburg is goed te betalen beginnend bij € 760 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €255 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De kosten zijn zo’n €1875 en de potentiële besparing ligt op €200 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, glaswol, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Limburg kost plusminus €5750. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Het voordeel is circa €860 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

  • Garage isolatie: Altijd een warme garage
  • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
  • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
  • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
  • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!

Bekijk vandaag nog de mogelijkheden in Beek, Beesel, Bergen Limburg, Brunssum, Echt-Susteren, Eijsden-Margraten, Gennep, Gulpen-Wittem, Heerlen, Horst aan de Maas, Kerkrade, Landgraaf, Leudal, Maasgouw, Maastricht, Meerssen, Mook en Middelaar, Nederweert, Nuth, Onderbanken, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Venlo, Venray, Voerendaal, Weert.