Isolatie Onderbanken

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Onderbanken? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie binnenkant gevel en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je handige informatie over isolatie Onderbanken. Je komt meer te weten over zaken als tochtprofielen en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-onderbanken-6451

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Controle over de temperatuur
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Minder last van ongedierte
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6451
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna ontdek je de meest populaire manieren om een woning in Onderbanken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Onderbanken is interessant (vanaf € 990 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis (prijspeil december 2023).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De tarieven liggen rond €1850 en het rendement ligt op zo’n €285, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Onderbanken kost plusminus €5650. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. De besparing loopt op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13200. Het rendement is ongeveer €940 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog meer populaire alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Onderbanken (december 2023)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een duurzame toekomst? Woning Onderbanken isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2875 m3. Dat is dus al gauw €850 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Onderbanken. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3900)
€735
(€4750)
€910
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€295
(€2350)
€390
(€3300)
Spouwmuur€220
(€1750)
€470
(€2050)
€910
(€3050)
HR++ glas€225
(€2375)
€330
(€3925)
€410
(€4500)
isolatie onderbanken 6451

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Onderbanken?

Waarom mijn woning in Onderbanken isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Delta of Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €4000 en dat levert gemiddeld op €350 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Formido, Karwei, Hubo, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Onderbanken

Mede door een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Onderbanken een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.onderbanken.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Onderbanken
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Onderbanken. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Onderbanken wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Onderbanken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Onderbanken. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen