Isolatie Kerkrade

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Kerkrade? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hieronder ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Kerkrade. Je komt meer te weten over topics als je dak isoleren en glaswol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-kerkrade-6461

 • Minder energielasten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode6461
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl check je de meest interessante methodes om jouw woning in Kerkrade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kerkrade is goedkoop (vanaf zo’n € 900 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1925 en je bespaart al snel €265 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kerkrade kost doorgaans €5850. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €990. Het rendement is al snel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Het rendement is plusminus €990 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog enkele vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna vermelden we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Kerkrade (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Kerkrade isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar. Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Kerkrade. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3550)
€845
(€5200)
€920
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€200
(€1550)
€375
(€3450)
Spouwmuur€345
(€1625)
€660
(€2450)
€795
(€3275)
HR++ glas€220
(€2575)
€290
(€3650)
€415
(€4600)
isolatie kerkrade 6461

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Kerkrade?

Waarom mijn woning in Kerkrade isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Budget Energie of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700, dat betekent een winst van 245 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website tref je praktische info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Formido, Karwei, Hubo, Multimate, Praxis, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kerkrade

Met hulp van subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Kerkrade een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kerkrade.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kerkrade
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Kerkrade. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kerkrade wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kerkrade voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Kerkrade. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen