Isolatie Echt-Susteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Echt-Susteren? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Met een investering als de kruipruimte isoleren en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Echt-Susteren. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals muren isoleren en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-echt-susteren-6101

 • Supersnel terugverdient
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje vind je de meest populaire methodes om jullie woning in Echt-Susteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Echt-Susteren is voordeling (om en nabij de € 780 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €260, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Echt-Susteren kost je zo’n €5450. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het voordeel is pakweg €870, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we verscheidene populaire vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire vormen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Echt-Susteren (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste toekomst? Woning Echt-Susteren isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 (jaarlijks). Onderstaand tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Echt-Susteren. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4150)
€605
(€7100)
€1140
(€8900)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€260
(€1650)
€360
(€2800)
Spouwmuur€395
(€1675)
€690
(€2325)
€950
(€3600)
HR++ glas€240
(€2950)
€270
(€3525)
€420
(€4675)
isolatie echt-susteren 6101

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Echt-Susteren?

Waarom mijn woning in Echt-Susteren isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075 en dat bespaart tot €315 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand check je een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Echt-Susteren

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Echt-Susteren een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.echt-susteren.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Echt-Susteren
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Echt-Susteren. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Echt-Susteren wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Echt-Susteren voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Echt-Susteren. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen