Isolatie Beek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Beek? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel zoals isolatie van de gevel en warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je handige informatie over isolatie Beek. Denk aan thema’s als tochtbanden en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-beek-6191

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6191
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna tref je de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Beek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Beek is goedkoop (al vanaf +/- € 870 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €225 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, steenwol, dekens, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Beek kost om en nabij de €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1230. De besparing loopt op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. De winst is ongeveer €970 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook bestaan er diverse interessante werkzaamheden. Hierna bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Beek (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of een groenere samenleving? Woning Beek isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 per 12 maanden. Onderstaand ontdek je de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Beek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4250)
€595
(€5450)
€1160
(€8250)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€205
(€1700)
€330
(€2700)
Spouwmuur€240
(€1275)
€560
(€2025)
€940
(€3650)
HR++ glas€230
(€2700)
€275
(€3700)
€425
(€4575)
isolatie beek 6191

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Beek?

Waarom mijn woning in Beek isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en dat bespaart tot €215, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse projecten als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna lees je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Formido, Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Beek

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 25% van de factuur kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Beek een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentebeek.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Beek
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Beek. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Beek wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Beek voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Beek. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen