Isolatie Gennep

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gennep? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld dubbel glas of radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder lees je uitgebreide informatie over isolatie Gennep. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-gennep-6591

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder storende geluiden
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6591
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de meest interessante acties om een woning in Gennep te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gennep kan erg voordelig (rond de € 890 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1650 en het bespaart circa €220 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gennep kost ongeveer €5200. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1200. Het rendement is al snel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Je profiteert van zo’n €910 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook kennen we nog meer alternatieve uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Gennep (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Woning Gennep isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. Dat komt neer op €1450 op jaarbasis. Hierna komen we met de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Gennep. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3800)
€875
(€6900)
€1070
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€200
(€2200)
€370
(€2950)
Spouwmuur€280
(€725)
€520
(€2125)
€805
(€3025)
HR++ glas€215
(€1900)
€335
(€3700)
€420
(€4550)
isolatie gennep 6591

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Gennep?

Waarom mijn woning in Gennep isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525 en besparen tot €285 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina check je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Multimate, Praxis, Hubo, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gennep

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n een kwart van de tarieven krijg je weer terug.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Gennep extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gennep.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gennep
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Gennep. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Gennep wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Gennep voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Gennep. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een lekker warm huis en bespaart veel energie. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen