Isolatie Heerlen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Heerlen? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels enkele acties als bijv. isolatie van de bodem of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Heerlen. Bijvoorbeeld topics als tochtprofielen en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-heerlen-6401

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcode6401
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website vind je de populairste acties om je woning in Heerlen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heerlen is betaalbaar (plusminus € 840 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1625 en de besparing loopt op tot €185 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Heerlen kost plusminus €4700. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Daarmee bespaar je ongeveer €850 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er allerlei vaak toegepaste opties. Hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Heerlen (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een bewuste toekomst? Woning Heerlen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 per jaar. Op deze website bekijk je de totale prijs in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Heerlen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€855
(€5700)
€970
(€8200)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€205
(€2200)
€360
(€2750)
Spouwmuur€235
(€1650)
€420
(€2550)
€925
(€3300)
HR++ glas€235
(€2325)
€325
(€3550)
€425
(€4750)
isolatie heerlen 6401

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Heerlen?

Waarom mijn woning in Heerlen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775, dat betekent een winst van 275 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Multimate, Karwei, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerlen

Via een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Heerlen een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerlen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerlen
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Heerlen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Heerlen wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Heerlen voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Heerlen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen