Isolatie Vaals

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vaals? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Vaals. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals de binnengevel isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-vaals-6291

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Meer controle in de woning
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6291
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl vind jij de interessantste manieren om een woning in Vaals te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vaals kan erg voordelig (rond de € 940 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn ongeveer €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, glaswol, folie, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vaals kost gemiddeld €4800. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1110. De potentiële besparing ligt op €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Dit levert op ongeveer €780 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we meerdere aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vaals (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een energiebewuste gemeenschap? Woning Vaals isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. De besparing komt neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder calculeren we de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Vaals. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4000)
€695
(€4750)
€1160
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€175
(€2350)
€375
(€3450)
Spouwmuur€335
(€1725)
€580
(€2775)
€785
(€3050)
HR++ glas€220
(€2700)
€265
(€4125)
€360
(€4700)
isolatie vaals 6291

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

FAQ voor de isolatiespecialist in Vaals?

Waarom mijn woning in Vaals isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Eneco en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke werkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Formido, Hornbach, Gamma, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Vaals

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 25 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Vaals een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.vaals.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Vaals
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Vaals. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Vaals wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vaals voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Vaals. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen