Isolatie Venlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Venlo? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Venlo. Denk aan onderwerpen als de kruipruimte isoleren en purschuim. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-venlo-5901

 • Elke maand besparen op energie
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Minder geluidsoverlast
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5901
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Venlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Venlo is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 720 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €240 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Venlo kost zo’n €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1190. De potentiële besparing ligt op €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13100. Dit levert op ong. €960 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens bestaan er nog meer mogelijke vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Venlo (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiezuinige samenleving? Woning Venlo isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2225 m3. De besparing komt neer op €950 per 12 maanden. Op deze website berekenen we de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Venlo. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3400)
€855
(€6650)
€1240
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€215
(€1750)
€335
(€3500)
Spouwmuur€225
(€1475)
€450
(€1900)
€925
(€3050)
HR++ glas€200
(€2825)
€310
(€3675)
€405
(€5400)
isolatie venlo 5901

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Venlo?

Waarom mijn woning in Venlo isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475, waarbij u een besparing realiseert van €210 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Karwei, Multimate, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venlo

Mede door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Venlo extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.venlo.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Venlo
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Venlo. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Venlo wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Venlo voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Venlo. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen