Isolatie Horst aan de Maas

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Horst aan de Maas? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals binnenmuren isoleren of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder lees je nuttige informatie over isolatie Horst aan de Maas. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals vloerisolatie en PIR isolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-horst-aan-de-maas-5865

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Ook geluidswerend
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5865
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest interessante stappen om jouw woning in Horst aan de Maas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Horst aan de Maas kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 720 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €295 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1975 en je bespaart al snel €215 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Horst aan de Maas kost ongeveer €4950. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Hiermee bespaar je om en nabij €860 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder kennen we diverse alternatieve vormen. Hieronder beschrijven we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Horst aan de Maas (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en een groenere maatschappij? Woning Horst aan de Maas isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 p/jaar. Op deze website berekenen we de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Horst aan de Maas. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4100)
€745
(€5850)
€1000
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€255
(€2250)
€350
(€3050)
Spouwmuur€375
(€825)
€670
(€2800)
€785
(€3100)
HR++ glas€195
(€2250)
€270
(€4025)
€430
(€4950)
isolatie horst-aan-de-maas 5865

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Horst aan de Maas?

Waarom mijn woning in Horst aan de Maas isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400 en dat bespaart tot €295 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo, Formido. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Horst aan de Maas

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Horst aan de Maas extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.horstaandemaas.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Horst aan de Maas
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Horst aan de Maas. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Horst aan de Maas wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Horst aan de Maas voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Horst aan de Maas. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen