Isolatie Mook en Middelaar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mook en Middelaar? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je belangrijke informatie over isolatie Mook en Middelaar. We bespreken topics als isolatie buitenkant gevel en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-mook-en-middelaar-6586

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand vind je de interessantste acties om een woning in Mook en Middelaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mook en Middelaar kan erg voordelig (vanaf € 810 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €1650 en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mook en Middelaar kost zo’n €4650. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Je profiteert van circa €870 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog een aantal interessante alternatieven. In het volgende overzicht bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Mook en Middelaar (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een bewuste samenleving? Woning Mook en Middelaar isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De besparing komt neer op €1050 op jaarbasis. Hierna check je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Mook en Middelaar. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4150)
€785
(€5350)
€1060
(€9350)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€255
(€1650)
€400
(€3250)
Spouwmuur€300
(€1450)
€580
(€2725)
€840
(€3500)
HR++ glas€200
(€2500)
€300
(€4025)
€355
(€5350)
isolatie mook-en-middelaar 6586

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over de isolatiespecialist in Mook en Middelaar?

Waarom mijn woning in Mook en Middelaar isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij als Energiedirect of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3050 en dat levert gemiddeld op €290, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Formido, Karwei, Gamma, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Mook en Middelaar

Via een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Mook en Middelaar een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.mookenmiddelaar.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Mook en Middelaar
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Mook en Middelaar. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Via de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Mook en Middelaar wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Mook en Middelaar voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Mook en Middelaar. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een optimaal wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen