Isolatie Weert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Weert? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Weert. We staan stil bij onderwerpen als isolerende raambekleding en warmtelekken. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-weert-6001

 • Hoog rendement
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder ongedierte
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6001
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check je de populairste werkzaamheden om jouw woning in Weert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Weert is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 890 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1675 en je bespaart al snel €275 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Weert kost om en nabij de €4500. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Het rendement is zo’n €850 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zijn er nog meer aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele opties.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Weert (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en ook een energiebewuste toekomst? Woning Weert isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Weert. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4000)
€715
(€6950)
€1050
(€9800)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€270
(€2300)
€320
(€2850)
Spouwmuur€305
(€875)
€490
(€2750)
€920
(€3100)
HR++ glas€250
(€1850)
€280
(€4275)
€415
(€5350)
isolatie weert 6001

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Weert?

Waarom mijn woning in Weert isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950, waarbij u een besparing realiseert van €290 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Vandaar kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende werkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis, Karwei, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weert

Door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer een kwart van de factuur zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Weert een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weert.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weert
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Weert. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Weert wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Weert voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Weert. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een lekker warm huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen