Isolatie Roermond

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Roermond? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals isolatie buitenkant gevel en isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je uiteenlopende informatie over isolatie Roermond. Denk aan onderwerpen als gevelisolatie en houtwol isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-roermond-6041

 • Besparen op energierekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6041
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop bekijk jij de meest rendabele manieren om een woning in Roermond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Roermond kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 990 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €245 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1675 en de besparing loopt op tot €265 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Roermond kost zo’n €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Dit levert op om en nabij €960, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er diverse vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Roermond (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en ook een bewuste gemeenschap? Woning Roermond isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar. Op isolatierevolutie.nl vind je de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Roermond. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3400)
€645
(€6400)
€1200
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€295
(€2550)
€305
(€3150)
Spouwmuur€305
(€875)
€540
(€2075)
€870
(€3200)
HR++ glas€245
(€2675)
€325
(€3950)
€350
(€5250)
isolatie roermond 6041

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Meer weten over de isolatiespecialist in Roermond?

Waarom mijn woning in Roermond isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Budget Energie en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375, waarbij u een besparing realiseert van €325, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende klussen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Gamma, Formido, Multimate, Praxis. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Roermond

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Roermond een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.roermond.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roermond
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Roermond. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Roermond wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Roermond voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Roermond. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een prettige leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen