Isolatie Leudal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Leudal? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering zoals isolatie van de garage en buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Leudal. Je leest uitvoerig over zaken als spouwmuren isoleren en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-leudal-6089

 • Uitstekend rendement
 • Een prettig binnenklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder last van lawaai van straat
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna lees jij de interessantste methodes om jouw woning in Leudal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Leudal is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 860 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten fluctueren rond de €1925 en je bespaart al snel €200, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Leudal kost plusminus €5050. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Hiermee bespaar je om en nabij €790 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er nog enkele populaire opties. Hieronder behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Leudal (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een bewuste maatschappij? Woning Leudal isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Leudal. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3700)
€755
(€6100)
€1250
(€9200)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€255
(€2400)
€320
(€3000)
Spouwmuur€240
(€1175)
€460
(€2100)
€795
(€3525)
HR++ glas€245
(€2375)
€340
(€3925)
€385
(€4850)
isolatie leudal 6089

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Leudal?

Waarom mijn woning in Leudal isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Budget Energie of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650 en dat bespaart tot €240 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Praxis, Formido, Hornbach, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Leudal

Door subsidies wordt een huis isoleren verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Leudal een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leudal
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Leudal. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Leudal wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Leudal voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Leudal. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en een veel lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen