Isolatie Brunssum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Brunssum? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je belangrijke informatie over isolatie Brunssum. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over tochtwering en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-brunssum-6441

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder last van vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Houdt geluid tegen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteBrunssum
Postcode6441
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Verderop vind jij de meest rendabele manieren om je woning in Brunssum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Brunssum is goedkoop (rond de € 780 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De prijzen bedragen zo’n €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €230, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Brunssum kost ongeveer €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. De potentiële besparing ligt op €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11900. Hiermee bespaar je circa €820 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we nog een aantal aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Brunssum (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of een milieuvriendelijke toekomst? Woning Brunssum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. Dat komt neer op €1325 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Brunssum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3850)
€635
(€4800)
€990
(€9050)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€290
(€1650)
€325
(€3000)
Spouwmuur€290
(€1250)
€700
(€2025)
€905
(€3600)
HR++ glas€250
(€2825)
€330
(€3300)
€400
(€5325)
isolatie brunssum 6441

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Brunssum?

Waarom mijn woning in Brunssum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150, waarbij u een besparing realiseert van €235, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna check je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Praxis, Formido, Hubo, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Brunssum

Mede door een subsidie wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Brunssum een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.brunssum.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Brunssum
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Brunssum. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Brunssum wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Brunssum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Brunssum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen