Isolatie Valkenburg aan de Geul

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Valkenburg aan de Geul? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen als je dak isoleren en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hierna bekijk je nuttige informatie over isolatie Valkenburg aan de Geul. We zoomen in op vraagstukken over muren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-valkenburg-aan-de-geul-6342

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest populaire methodes om je woning in Valkenburg aan de Geul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Valkenburg aan de Geul is financieel toegankelijk (al vanaf € 930 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €195 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €2000 en je bespaart al snel €215 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, folie, glaswol, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Valkenburg aan de Geul kost plusminus €4500. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. De potentiële besparing ligt op €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11400. Je profiteert van zo’n €840 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast bestaan er meerdere rendabele werkzaamheden. Hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Valkenburg aan de Geul (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een groenere toekomst? Woning Valkenburg aan de Geul isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2050 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar. Op isolatierevolutie.nl vind je de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Valkenburg aan de Geul. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4350)
€625
(€4550)
€1250
(€8850)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€175
(€1550)
€345
(€2950)
Spouwmuur€285
(€1525)
€610
(€2475)
€820
(€3525)
HR++ glas€210
(€2100)
€340
(€3375)
€415
(€4875)
isolatie valkenburg-aan-de-geul 6342

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Valkenburg aan de Geul?

Waarom mijn woning in Valkenburg aan de Geul isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en geeft een besparing van €200, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Multimate, Karwei, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Valkenburg aan de Geul

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 15% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Valkenburg aan de Geul een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.valkenburg.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Valkenburg aan de Geul
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Valkenburg aan de Geul. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Valkenburg aan de Geul wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Valkenburg aan de Geul voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Valkenburg aan de Geul. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een aangename warme woning en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen