Isolatie Nederweert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nederweert? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen zoals triple glas of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze website lees je bruikbare informatie over isolatie Nederweert. Dit kan gaan om items als vliering isoleren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-nederweert-6031

 • Aantrekkelijk rendement
 • Weinig last meer van vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6031
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de populairste toepassingen om een woning in Nederweert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nederweert is betaalbaar (al vanaf +/- € 910 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €190 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en de potentiële besparing ligt op €240 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Nederweert kost je zo’n €5400. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Het rendement is om en nabij €840 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast bestaan er meerdere aantrekkelijke opties. In de volgende paragraaf vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nederweert (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of een energiebewuste maatschappij? Woning Nederweert isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. Dat is dus al gauw €950 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nederweert. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3900)
€865
(€6700)
€1040
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€245
(€2450)
€305
(€3250)
Spouwmuur€350
(€1475)
€490
(€1950)
€850
(€3025)
HR++ glas€210
(€1925)
€275
(€3375)
€390
(€4900)
isolatie nederweert 6031

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

FAQ voor de isolatiespecialist in Nederweert?

Waarom mijn woning in Nederweert isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475, dat betekent een winst van 285 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Te koop bij erkende bouwmarkten als Formido, Hubo, Multimate, Gamma, Karwei, Praxis. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nederweert

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Nederweert een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nederweert.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nederweert
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nederweert. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Nederweert wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nederweert voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Nederweert. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een aangename leefomgeving en bespaart veel energie. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen