Isolatie Landgraaf

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Landgraaf? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie van de spouw en tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je belangrijke informatie over isolatie Landgraaf. Bijvoorbeeld topics als deuren isoleren en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-landgraaf-6371

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Een duurzame oplossing
 • Weinig last van geluid
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteLandgraaf
Postcode6371
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf tref jij de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Landgraaf te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Landgraaf is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 920 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €210 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1800 en het rendement ligt op zo’n €245 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Landgraaf kost doorgaans €4850. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11300. Hiermee bespaar je ong. €880 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we meerdere mogelijke werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Landgraaf (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Woning Landgraaf isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. De besparing komt neer op €975 per jaar. Hierna vind je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Landgraaf. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€715
(€5850)
€920
(€8900)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€170
(€2600)
€355
(€2750)
Spouwmuur€340
(€925)
€460
(€2225)
€880
(€3450)
HR++ glas€230
(€2950)
€315
(€4175)
€360
(€5075)
isolatie landgraaf 6371

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen voor een isolatiespecialist in Landgraaf?

Waarom mijn woning in Landgraaf isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375, waarbij u een besparing realiseert van €330 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande werkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je een handig overzicht van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Landgraaf

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 15 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Landgraaf een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.landgraaf.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Landgraaf
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Landgraaf. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Landgraaf wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Landgraaf voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Landgraaf. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een comfortabel leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen