Isolatie Voerendaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Voerendaal? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over isolatie Voerendaal. We bespreken topics als isolatie van de vloer en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-voerendaal-6367

 • Lagere energienota
 • Een prettig binnenklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6367
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf ontdek je de meest interessante methodes om een woning in Voerendaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Voerendaal is voordeling (ongeveer € 720 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Voerendaal kost +/- €4750. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. De winst is zo’n €860 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog meer populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Voerendaal (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of een duurzame toekomst? Woning Voerendaal isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 per jaar. Onderstaand bekijk je de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Voerendaal. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3500)
€825
(€6300)
€1190
(€9150)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€195
(€2300)
€390
(€3550)
Spouwmuur€250
(€800)
€530
(€2800)
€900
(€3250)
HR++ glas€215
(€1925)
€320
(€3500)
€395
(€5375)
isolatie voerendaal 6367

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Voerendaal?

Waarom mijn woning in Voerendaal isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Energiedirect of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000 en besparen tot €225 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Formido, Multimate, Karwei, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Voerendaal

Met behulp van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg een kwart van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Voerendaal een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.voerendaal.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Voerendaal
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Voerendaal. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Voerendaal wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Voerendaal voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Voerendaal. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen