Isolatie Roerdalen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Roerdalen? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties zoals de kruipruimte isoleren of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder lees je uiteenlopende informatie over isolatie Roerdalen. We bespreken thema’s als isolatie van buitenmuren en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-roerdalen-6063

 • Lagere stookkosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf tref jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Roerdalen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Roerdalen is aantrekkelijk beginnend bij € 900 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Roerdalen kost ongeveer €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Het rendement is al snel €720 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11000. Daarmee bespaar je ongeveer €950 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zien we verscheidene alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Roerdalen (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een duurzame toekomst? Woning Roerdalen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 op jaarbasis. Hierna komen we met de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Roerdalen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€775
(€4950)
€1070
(€9100)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€270
(€2400)
€395
(€3250)
Spouwmuur€305
(€1725)
€600
(€1925)
€845
(€3350)
HR++ glas€195
(€2175)
€265
(€3225)
€395
(€5250)
isolatie roerdalen 6063

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Roerdalen?

Waarom mijn woning in Roerdalen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025 en besparen tot €300 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Karwei, Multimate, Formido, Hubo, Hornbach, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Roerdalen

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 25 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Roerdalen een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.roerdalen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roerdalen
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Roerdalen. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Roerdalen wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Roerdalen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Roerdalen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een aangename leefomgeving en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen