Isolatie Beesel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Beesel? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie binnenkant gevel of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna lees je handige informatie over isolatie Beesel. Je kunt denken aan thema’s als radiatorfolie en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-beesel-5954

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5954
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop bekijk jij de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Beesel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beesel is betaalbaar (rond de € 710 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €275 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Beesel kost je zo’n €4950. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Het rendement is al snel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12600. Het voordeel is ong. €790 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er verscheidene alternatieve opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Beesel (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een duurzame samenleving? Woning Beesel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand ontdek je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Beesel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4350)
€645
(€5600)
€1120
(€8050)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€180
(€1850)
€340
(€3250)
Spouwmuur€230
(€1075)
€670
(€2550)
€815
(€3375)
HR++ glas€220
(€2525)
€340
(€3225)
€355
(€5275)
isolatie beesel 5954

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Beesel?

Waarom mijn woning in Beesel isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Energiedirect of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875, waarbij u een besparing realiseert van €255 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Formido, Gamma, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Beesel

Door de ondersteuning van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Beesel een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.beesel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Beesel
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Beesel. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Beesel wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Beesel voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Beesel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.



Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen