Isolatie Eijsden-Margraten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Eijsden-Margraten? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Eijsden-Margraten. Dit kan gaan om thema’s als radiatorfolie plaatsen en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-eijsden-margraten-6252

 • Minder energiekosten
 • Geen vochtproblemen
 • Een verantwoorde keuze
 • Buitengeluid absorberen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in Eijsden-Margraten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Eijsden-Margraten kan erg voordelig (plusminus € 980 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €215 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Eijsden-Margraten kost om en nabij de €4950. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. De potentiële besparing ligt op €700 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Het rendement is zo’n €900, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we verschillende populaire oplossingen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Eijsden-Margraten (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Eijsden-Margraten isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website komen we met de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Eijsden-Margraten. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3600)
€815
(€6300)
€1240
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€180
(€1750)
€345
(€2750)
Spouwmuur€210
(€1200)
€600
(€2500)
€920
(€3375)
HR++ glas€195
(€2750)
€305
(€3075)
€380
(€5075)
isolatie eijsden-margraten 6252

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Eijsden-Margraten?

Waarom mijn woning in Eijsden-Margraten isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Eneco of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025 en dat levert gemiddeld op €240 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote klussen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Praxis, Gamma, Formido, Hubo, Hornbach. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eijsden-Margraten

Met hulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Eijsden-Margraten een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.eijsden-margraten.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eijsden-Margraten
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Eijsden-Margraten. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Eijsden-Margraten wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Eijsden-Margraten voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Eijsden-Margraten. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en veel minder stookkosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen