Isolatie Simpelveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Simpelveld? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je diverse informatie over isolatie Simpelveld. Je kunt denken aan topics als isolatie van de spouwmuur en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-simpelveld-6369

 • Flinke besparing
 • Een aangenaam leefklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder geluid van buiten
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6369
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website bekijk je de meest toegepaste methodes om jouw woning in Simpelveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Simpelveld is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 900 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €295 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €265, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Simpelveld kost +/- €4950. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. De besparing loopt op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Hiermee bespaar je ong. €900, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog een aantal alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Simpelveld (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en ook een energiebewuste gemeenschap? Woning Simpelveld isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Simpelveld. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3650)
€645
(€5250)
€1070
(€8000)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€260
(€2000)
€380
(€3250)
Spouwmuur€370
(€725)
€650
(€2550)
€855
(€3225)
HR++ glas€235
(€1875)
€335
(€3400)
€370
(€4550)
isolatie simpelveld 6369

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Simpelveld?

Waarom mijn woning in Simpelveld isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en besparen tot €325 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze website komen we met kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Multimate, Formido, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Simpelveld

Mede door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Simpelveld een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.simpelveld.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Simpelveld
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Simpelveld. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Simpelveld wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Simpelveld voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Simpelveld. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een gezond klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen