Isolatie Meerssen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Meerssen? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals isolatie van schuine dak of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je uitgebreide informatie over isolatie Meerssen. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolatie van deuren en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-meerssen-6231

 • De energienota gaat omlaag
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Voor elk budget
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6231
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk jij de meest populaire toepassingen om je woning in Meerssen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Meerssen kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 950 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €200 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €2000 en de besparing loopt op tot €270 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Meerssen kost doorgaans €4500. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. De besparing loopt op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12600. Daarmee bespaar je plusminus €790 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer vaak toegepaste uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Meerssen (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of een energiebewuste samenleving? Woning Meerssen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. Dat is dus al gauw €1100 per jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Meerssen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3050)
€825
(€5700)
€1170
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€205
(€2600)
€360
(€3550)
Spouwmuur€180
(€1175)
€640
(€2000)
€945
(€3475)
HR++ glas€235
(€2475)
€330
(€4150)
€450
(€5400)
isolatie meerssen 6231

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Meerssen?

Waarom mijn woning in Meerssen isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075 en geeft een besparing van €285 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke maatregelen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hornbach, Hubo, Formido, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Meerssen

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 20% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Meerssen een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.meerssen.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Meerssen
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Meerssen. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Dankzij het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Meerssen wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Meerssen voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Meerssen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen