Isolatie Gulpen-Wittem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Gulpen-Wittem? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met enkele acties als bijv. dakisolatie en radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl check je waardevolle informatie over isolatie Gulpen-Wittem. We staan stil bij topics als radiatorfolie aanbrengen en PIR isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-gulpen-wittem-6271

 • Veel minder betalen voor energie
 • Geen vochtproblemen
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal jij de interessantste acties om jouw woning in Gulpen-Wittem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gulpen-Wittem is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 890 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €255 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten bedragen zo’n €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €270 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gulpen-Wittem kost je zo’n €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1150. De potentiële besparing ligt op €850 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Je profiteert van ongeveer €840 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er verschillende alternatieve opties. In onderstaande tekst behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Gulpen-Wittem (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige toekomst? Woning Gulpen-Wittem isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 (jaarlijks). Onderstaand ontdek je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Gulpen-Wittem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3150)
€855
(€7450)
€1020
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€290
(€1900)
€315
(€2900)
Spouwmuur€270
(€1550)
€610
(€2550)
€795
(€3600)
HR++ glas€220
(€2200)
€270
(€3700)
€380
(€5400)
isolatie gulpen-wittem 6271

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Gulpen-Wittem?

Waarom mijn woning in Gulpen-Wittem isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875 en besparen tot €220 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand check je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Praxis, Multimate, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Gulpen-Wittem

Dankzij subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 25% van de factuur kan je terugvragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Gulpen-Wittem een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gulpen-wittem.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Gulpen-Wittem
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Gulpen-Wittem. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Via het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Gulpen-Wittem wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Gulpen-Wittem voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Gulpen-Wittem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen