Isolatie Peel en Maas

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Peel en Maas? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties als isolatie van de spouwmuur en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je bruikbare informatie over isolatie Peel en Maas. Bijvoorbeeld topics als tochtbanden en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-peel-en-maas-5981

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5981
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de meest populaire toepassingen om een woning in Peel en Maas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Peel en Maas kan erg voordelig (ongeveer € 990 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €255, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Peel en Maas kost gemiddeld €5450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. De potentiële besparing ligt op €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. De winst is ongeveer €950 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog meer aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste vormen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Peel en Maas (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en een duurzame maatschappij? Woning Peel en Maas isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar. Onderstaand tref je de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Peel en Maas. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3800)
€875
(€6100)
€1060
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€185
(€1700)
€360
(€3050)
Spouwmuur€340
(€1325)
€450
(€2650)
€820
(€3500)
HR++ glas€215
(€2050)
€265
(€4150)
€405
(€4700)
isolatie peel-en-maas 5981

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Peel en Maas?

Waarom mijn woning in Peel en Maas isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Delta of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Mede biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700 en geeft een besparing van €295, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende activiteiten als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, Formido, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Peel en Maas

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 15% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Peel en Maas extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.peelenmaas.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Peel en Maas
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Peel en Maas. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Peel en Maas wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Peel en Maas voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Peel en Maas. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen